Bestellingen graag alleen telefonisch.
Via de website kunt u geen bestellingen plaatsen.
Bestel via 0523 - 273 399
Van woensdag t/m zondag vanaf 17:00 uur hebben we 'All you can eat''met koude en warme tapas.
U kunt kiezen uit:
- Koude tapas
- Groente tapas
- Vis tapas
- Vlees tapas
Geniet bij ons in Spaanse sfeer van onze tapas gerechten, eventueel met een passend Spaans wijntje, natuurlijk met Spaanse muziek op de achtergrond.
De oorsprong van de 'tapa' is omstreden, maar vast staat dat het woord 'tapa' (meervoud 'tapas') is afgeleid van het Spaanse werkwoord 'tapar', hetgeen afdekken of bedekken betekent. 'Tapa' is dan ook letterlijk te vertalen als 'deksel'. Op basis van deze betekenis wordt vaak verondersteld dat tapas zijn ontstaan uit de gewoonte om een drankje letterlijk met een stuk brood en/of een plakje ham af te dekken, dit om te voorkomen dat er bijvoorbeeld vliegen in het glas zouden komen.
De oorsprong zou terug te voeren zijn tot de jaren 1500 en keizer Karel V. Onder zijn bewind vertrok van het zuiden van Spanje om het uur een paard en ruiter naar de Zuidelijke Nederlanden waar Margaretha van Parma zijn vertegenwoordigster was. Onderweg stopten de ruiters vaak in herbergen om iets te drinken. Al snel werd vastgesteld dat heel wat ruiters ronduit dronken op hun paard zaten, dus heeft Keizer Karel geordoneerd dat alle herbergen in Spanje bij de drank ook voedsel moesten aanbieden. Zodoende werd vermeden dat de ruiters enkel wijn of alcohol dronken en geen voedsel tot zich namen. Vandaar het gebruik om (voornamelijk in Spanje) kleine hapjes, tapas, bij de drank te serveren.
[Bron: wikipedia]
- Aros de cebolla frita con mayonesa de pimiento rojo picante.
Gefrituurde uienringen met pittige rode pepermayonaise.
- Champiñones fritos con salsa de ajo
Gefrituurde champignons met knoflooksaus
- Pastel de verduras español
Spaanse groentetaart
- Cóctel de camarón noruego con salsa de camarones
Garnalencocktail van Noorse garnalen met cocktailsaus
- Mejillón gigante marinado del horno
Gemarineerde reuzenmosselen uit de oven
- Sandía en rodajas
Gesneden watermeloen
- Degustación de quesos y embutidos españoles
Proeverij van Spaanse kaasjes en worst
- Albóndigas en tomate salsa
Gehaktballetjes in tomatensaus
- brocheta con pollo marinado y tocino
Spiesje met gemarineerde kip en spek
- Carpaccio con ensalada mixta, piñones y queso.
Carpaccio met gemengde sla, pijnboompitten en kaas
- Pinchos de pollo Español
Spaanse kipspiesjes
- Camarones Butterfly con salsa de chile.
Butterflygarnalen met chilisaus.
- Pan con aioli
Brood met aioli
- Chorizo de bellota
Pittige Spaanse worst
- Dos espías con tomate, mozzarella y aceitunas
Twee spiesjes met tomaat, mozarella en olijfjes
- Caballa ahumada marinada
Gemarineerde gerookte makreel
- Langostinos fritos con salsa de ajo.
Gebakken gamba’s met knoflookdip
- Papas fritas con mayonesa
Frietjes met mayonaise
- Solomillo de cerdo con salsa de crema de champiñones
Varkenshaas overgoten met champignonroomsaus
- Tiras de fi lete marinadas en adobo de Chile dulce
Biefstukreepjes gemarineerd met sweet chili
- Fechas rellenos de queso crema
Dadels gevuld met roomkaas
- Rollitos rellenos de salmón
Met zalm gevulde scharrolletjes
- Chorizos mini picante
Pikante mini chorizoworstjes
- Salmon marinade sobra pan tostado
Gemarineerde zalm geserveerd op toast
- Chuletas de cerdo marinada de la casa
Huisgemarineerde spareribs
- Aros de calamar frito profunda
Gefrituurde inktvisringen met knoflookdip
- Nachos
Nachos met salsasaus en kaas gegratineerd
- Camarones fritos y puntas de lomo con ajo.
Gebakken garnalen en ossenhaaspuntjes met knoflook.